İşitme Cihazı

işitme cihazı ‘nın işitme kaybı ‘nız için uygun ve rahat kullanımını belirleyen en önemli faktörler;
Sağlık kurumunda sizin Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanınız, işitme kaybı düzeyinizi, estetik (renk ve model) tercihleriniz, yaşam tarzı ihtiyaçlarınız ve bütçeniz gibi faktörlere göre bir veya birden fazla türlerde işitme cihazları önerebilir. Genel işitme cihazı stilleri veya model olarak, saçlarınızı cilt tonunuzu tamamlamak için çeşitli renkler ve metalik yüzeyler içerir.

İşitme cihazları kişinin (işitme kaybı olan) sesleri daha iyi algılaması ve konuşulanları daha net bir şekilde anlamasına olanak tanıyan, kişinin iletişim yeteneğinde genel bir iyileşme sağlayan küçük elektronik cihazlara verilen isimdir.

Bir işitme cihazı farklı bölümlerden oluşmaktadır.

işitme cihazları mikrofon, amplifikatör ve hoparlör olarak 3 na meteryalden oluşur. Mikrofonlar dış ortamdaki sesleri alarak amplifikatöre iletirler. Amplifikatör (ana işlemci) bu seslerin işlemlenip yükseltilmesi görevindedir. En son olarak yükseltilen sesler, hoparlör aracılığıyla kulağa iletilirek kulağa iletim sırasında çeşitli alternatifler kullanılır, bunlar: kulak kalıpları, hortum ve boynuzlar, tüpler ve domlar olabilir. İşitme cihazları güç kaynağı olarak işitme cihazı pilleri kullanırlar.

işitme cihazı uygulama çeşitleriİşitme Cihazı Çeşitleri

SGK katkısı ile işitme cihazı satın almak

Sağlık kurumunuzdan aldığınız işitme testi sonucunda kendinizin ya da yakınınızın işitme cihazına ihtiyacınız olduğu, kulak burun boğaz ( KBB )  doktorunuzdan alacağınız Sağlık Kurulu raporu ve reçetesi ile, SGK katkısından yararlanarak işitme cihazı satın alabilirsiniz. Bunun için öncelikle SGK güvenceniz olmalıdır. İşitme kaybı test sonuçlarınız, heyet raporunuz ve reçetenizle SGK anlaşmalı ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı Etfal İşitme Merkezi’ne gelerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Etfal işitme Merkezi’nde test sonuçlarınıza göre sizin ya da yakınınızın yaşam tarzınıza, bütçenize ve kişiye özel aksesuvarlarına uygun işitme cihazları işitme cihazı uzmanımız tarafından olumlu veya olumsur denenir. Memnun ve beğenerek seçtiğiniz işitme cihazınızı SGK katkısından faydalanarak satın alabilirsiniz.

Her iki kulağınız için işitme cihazı satın almanabilirmi ?

SGK katkısı ile her iki kulağınız için de işitme cihazı satın almanız mümkün olabilir. Bunun için buradaki detayları okumanızı tavsiye ederiz: SGK Geri ödemesi Nasıl Alınır?

Eski işitme cihazımı SGK katkısından yararlanarak nasıl yenilebilirim

SGK katkısı ile satın aldığınız bir işitme cihazı kullanıyorsanız ve bunu son teknoloji cihazlarla yenilemek istiyorsanız, almanızın üstünden 5 yıl geçtiği takdirde yeniden rapor ve reçete ile SGK katkısından yararlanarak işitme cihazı alabilirsiniz.